Controlul (5)

Articolele seriei: (1) | (2) | (3) | (4) | (6) | (7) | (8) | (9) | (10) | (11) | (12) | (13) | (14) | (15) | (16) | (17) | (18)


Iată ce ne mai spune Jim Keith în „Controlul maselor – Ingineria conștiinței umane”, vorbind alte instrumente de control al maselor de oameni…

Institutul Tavistock

The Tavistock Institute este rezultatul unei colaborări dintre serviciile secrete britanice și institutele de psihiatrie, fiind creat în 1920 (conform site-ului propriu), pe baza dispozițiilor membrilor Institutului Regal al Afacerilor Internaționale, RIIA (cunoscut drept Chatharn House) – un think tank ce-și propune „o analiză critică, independentă și riguroasă a provocărilor și oportunităților globale, regionale și specifice fiecărei țării”. RIIA este parte a Mesei Rotunde Rhodes, fondată de Cecil Rhodes, acest grup fiind cel mai aprig susținător al guvernării globale unice.

Revenind la Institutul Tavistock, se știe că acesta este finanțat din subvenții acordate de familiile Rockfeller, Carnegie, (sună cunoscut, nu?!) dar și de Ministerul de Interne britanic, sau multe altele anonime…Inițial, institutul a fost condus de John Rawlings, ofițer al serviciilor secrete britanice, fiind proiectat din start ca un centru coordonator pentru controlul social planetar folosind „trupe de șoc psihologice”, care vor penetra diverse organizații cu scopul implementării politicilor considerate productive.

Așadar, nucleul personalului Tavistock e alcătuit din agenți ai serviciilor secrete britanice, francmasoni, oameni care au două țeluri de atins:

  • o nouă ordine mondială în cadrul căreia vor fi abolite statele naționale și va exista doar un centru de control global și implicit totalitar;
  • controlul psihologic al omenirii; pentru asta s-a inventat termenul „societry” (sau „social engineering” – inginerie socială) care ar însemna o metodă de structurare exactă a relațiilor sociale.

Un anume psiholog Kurt Lewin, unul din creatorii rețelei serviciilor secrete americane OSS (pomenit în Controlul (3), dar se poate vedea și aici) a preluat în 1932 conducerea Institutului Tavistock, el fiind printre primii susținători ai folosirii  traumelor pentru reprogramarea atât la nivel individual, cât și la nivelul societății pe baza unei modalități de acțiune similară dictonului masonic „Ordo Ab Chao” („prin haos, la ordine”).

Această teorie a lui Lewin a stat la originea conceptului cărții „Șocul viitorului” a lui Alvin Toffler, un colaborator al Institutului Tavistock, diferența fiind doar aceea că Toffler susține că deconstrucția culturală actuală și nivelarea indivizilor ar fi un proces accidental. Ori lucrurile nu se întâmplă de la sine!

Deprogramarea individului în vederea unei ulterioare reprogramări se face prin inducerea acestuia într-o stare puternică de șoc obținută prin traumatizare și tortură. În 1957, un Dr. William Sargant, angajat al Tavistock (despre care se spune că la acea dată colabora și la programul MKUltra), în cartea sa „Battle for the Mind – A Physiology of Conversion and Brain-Washing” (Bătălia pentru minte – O fiziologie a conversiei și spălării creierului), spunea:

„Unor oameni cărora le-a fost suficient de mult perturbată funcționarea creierului prin inducerea intenționată sau accidentală a fricii, mâniei sau surescitării, li se pot inocula numeroase idei. Cel mai frecvent rezultat provocat de asemenea perturbări este afectarea temporară a discernământului și o sugestibilitate mărită. Manifestările în cadrul grupurilor sunt uneori caracterizate de termenul „instinct de turmă” și apar cel mai adesea, în timpul războaielor, epidemiilor severe și, în general, în perioadele de mare pericol, care măresc anxietatea și prin urmare sugestibilitatea la nivel individual și de masă.”

Pe durata celui de-al doilea război mondial, Institutul Tavistock a coordonat structuri precum Directoratul britanic de război psihologic, orientarea militară fiind păstrată și după război. Astfel, agenții Tavistock au infiltrat precum niște apostoli, de la agenții secrete americane, institute de psihiatrie, industrii, mass media și organisme politice, convertindu-le la ducerea la îndeplinire a scopurilor controlului global, obiectivul final al institutului.

Așa se explică participarea acestor agenți la crearea unor centre precum: Centrul pentru Științe Comportamentale Avansate al Institutului de Cercetare Stanford, Școala Sloan de la MIT, Școala Wharton de Finanțe și Administrarea Afacerilor de la Universitatea Pennsylvania, Institutul pentru Cercetări Sociale de la Universitatea Michigan, etc. Rețeaua Tavistock a influențat grupuri precum Esalen, Corporația RAND, Institutul Hudson și Fundația Heritage.

Se estimează că milioane de oameni au fost supuși procesului de distrugere a personalității individuale și reconstruire a ei conform standardelor grupului cu obiectivul instaurării Noii Ordini Mondiale, inclusiv (sau mai ales) majoritatea conducătorilor corporațiilor, oficiali ai Departamentului de Stat, din Marină, Ministerul Educației și Institutul Național al Educației americane.

Deși se prezintă ca fiind o organizație non-politică, Institutul Tavistock minte! Un exemplu care să demonstreze asta este proiectul SMART CARDS, un program pilot realizat în colaborare cu Universitatea Metropolitană Manchester, în numele Comisiei Europene, proiect ce-și propune înregistrarea întregului istoric personal al individului, inclusiv studiile, cursurile absolvite și locurile de muncă pe un singur card de identitate, cu scopul, da, ne gândeam noi!, de a crea un sistem economic mondial strict controlat și reglementat.

Și acum, un documentar:

Și poate nu ne-ar strica vizionarea filmului documentar Starea de spirit – Psihologia controlului.

Reclame

6 gânduri despre „Controlul (5)

Comentați!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s