Tutunul…

Pentru a ne arăta pericolul tutunului, Cătălin Dan Cârnaru ne sugerează următorul experiment în cartea sa „Generatoare fără mișcare – principii și utilizare”.

Ca să înţelegeţi cât este tutunul de periculos faceţi următoarea experienţă. Introduceţi într-un borcan cu apă caldă conţinutul unui pachet de ţigări tari fără filtru – Plugare, Mărăşeşti, Gauloises, Gitanes, etc., sau mai multe frunze de tutun tocate mărunt. Lăsaţi-le la macerat două-trei zile după care filtraţi conţinutul storcând bine frunzele în zeamă şi apoi zeama obţinută încălziţi-o uşor la bain-marie pentru a se evapora apa, până ce pe fundul borcanului rămâne o pastă densă maronie, asemănătoare nesului frecat cu un pic de apă. Ce aţi obţinut este nicotină pură. Dacă veţi da unui câine de dimensiuni mari 5 – 10 miligrame din această pastă, în următoarele două-trei ore va muri. Omul moare dintr-o doză mult mai mică…
Şi cu toate astea, nimeni nu declară tutunul drog ilegal… Vă las să vă gândiţi la acest aspect…

Îmi repugnă faza cu câinele, așa încât ar merita găsită altă variantă de verificare a toxicității nicotinei obținute. De altfel, sunt convins că un câine n-ar consuma așa ceva.

Anunțuri

Comentați!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s