Brexit -14.03.2016

Articole dedicate urmăririi continue a evenimentelor asociate BRexit! Știri curente.

Cu o legătură mai subtilă la subiectul BRexit și într-o relație directă cu modul de gândire al unor oficialități, aflăm de la Real Independent News & Film că „Guvernul britanic crede că David Icke este un extremist care trebuie redus la tăcere”.

Într-un video (inclus mai jos), David Icke a pus la îndoială potențialul motiv de atac verbal al lui David Cameron din urmă cu o săptămână.

În acest video,  Icke analizează un discurs al primului ministru britanic din 2014, de la Adunarea Generală a ONU în care Cameron a spus:

  • Sunt minciuni triviale: că 9/11 a fost un complot evreiesc sau că 7/7, atacurile de la Londra au fost o punere în scenă. Ideea că musulmanii sunt persecutați peste tot în lume, ca un act deliberat al politicii occidentale. Noțiunea de o ciocnire inevitabilă a civilizațiilor.
  • Trebuie să ne fie clar: pentru a învinge ideologia extremismului trebuie să ne ocupăm de toate formele de extremism – nu doar de extremismul violent.
  • Pentru guverne, există câteva modalități evidente prin care putem face acest lucru. Noi trebuie să interzicem predicatorii de ură, încă de la venirea în țările noastre.

David Icke încearcă să demonteze toate aceste acuzații și afirmă că, folosindu-i numele și lucrarea, Cameron încearcă manipularea psihologică a electoratului; se poate argumenta că premierul britanic folosește o tehnică de dezinformare puțin cunoscută, dar eficientă.

Și încearc să o explice. Așa cum știu cei care l-au citit și urmărit pe David Icke, cu mai mulți ani în urmă, acesta a fost supus unui torent de ridiculizare în mass-media britanică de tip mainstream, după care apare la televiziunea națională, pe parcursul unei perioade de transformare a vieții sale.

Ar putea fi posibil ca David Cameron să încerce să exploateze acel ridicol, deducând că David Icke are probleme psihologice, și prin urmare, oricine altcineva care susține Brexit-ul, ar avea de asemenea probleme psihologice?

În ambele cazuri, este evident că David Icke este acum, în mod public, luat la ochi de guvernul britanic.

Reclame

Comentați!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s